Super autobus

Bez autora
Oct 05 2011

Prvi super autobus napravljen je od najsavremenijih materijala, sa 23 sedišta i maksimalnom brzinom od 250 kilometara na sat. Autobus vredan sedam miliona dolara napravljen je u Holandiji, a prevezen je u Ujedinjene Emirate, gde će ga koristiti šeik, koji je njegov vlasnik.Super autobus je visok 1,5 metar, dugačak je 15, a širok 2,5 metara. Napravljen od laganih materijala, uključujući aluminijum, vlakna ugljenika, fiberglas. Super autobus ima osam vrata na svakoj stani koja omogućavaju brz izlaz.

Super autobusPrvi super autobus napravljen je od najsavremenijih materijala, sa 23 sedišta i maksimalnom brzinom od 250 kilometara na sat.

Autobus vredan sedam miliona dolara napravljen je u Holandiji, a prevezen je u Ujedinjene Emirate, gde će ga koristiti šeik, koji je njegov vlasnik.

Super autobus je visok 1,5 metar, dugačak je 15, a širok 2,5 metara. Napravljen od laganih materijala, uključujući aluminijum, vlakna ugljenika, fiberglas. Super autobus ima osam vrata na svakoj stani koja omogućavaju brz izlaz.

Visoka tehnologija koja odlikuje ovaj autobus omogućava mu da pređe razdaljinu od 75 milja, koliko je Dubai udaljen od susednog Abu Dabija, za manje od 30 minuta.

Autobus je testiran na običnim putevima oko aerodroma u Abu Dabiju, a njegove baterije napajale su se solarnom energijom. Bogati vlasnik super autobusa planira da putuje regularnim putevima i regularnom brzinom i da kupi putnike ili u Dubaiju ii u Abu Dabiju.

Ovaj autobus napravljen je na Delft Univerzitetu u Holandiji, pod dirigentskom palicom profesora Vubo Okelsa koji je 1985. godine postao prvi Holanđanin u svemiru, kao deo tima na spejs šatlu “Čelendžer“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik